shoppingcart
ultras login

Zaboravio sam password?!

bhlegion bosnian ultras

17.08.2016 14:25:25

Podvala godine

Akcija navijača Dinama iz Bukurešta

Kad mislimo da je nestalo ideja, pojave se dosjetljivi i kreativni rumuni, tačnije navijači Dinama iz Bukurešta protiv FCSB (FC Steaua Bukurešt). Ovdje je bitno napomenuti da je FCSB je klonirani klub od nekadašnje Steaue Bukurešt, nakon što je vlasnik nakon presude rumunskog suda izgubio ime, logo, titule - sve, nakon čega ovaj novonastali klub ne prate pravi ultrasi Steaue.

Šta se desilo? Navijači Steaue su uoči utakmice FCSB-Manchester City razvili koreografiju na kojoj je pisalo "Doar Dinamo Bucuresti", što u prevodu znači - "Samo Dinamo Bukurešt". Pritom, nisu bili ni svjesni da upravo to stoji na kartonima koje su podigli visoko u vazduh!

A kako se to desilo? E, pa to je nešto o čemu će se vjerovatno godinama pričati, a navijači posrnulog rumunskog giganta biti predmet brojnih šala i podsmjeha. Da pojasnim. Dinamovi navijači pozvali su gazde FCSB i predstavili se kao profesionalci koji pomažu u pravljenju koreografija. Ponudili su svoje usluge, što su u Steaui odmah prihvatili. Ali, tek su na utakmici shvatili kakvu su grešku napravili. Kardinalnu. Neoprostivu. A onda su bili poniženi i na terenu.